Ham Radio - OZ1GEJ and OZ2BX HjemmesideGå til indhold

På denne og kommende sider, vil jeg  fortælle lidt om min hobby som radio-amatør. Bl. A. om de forskellige radio, antenner og indretning af mine shack ( radio rum/værelse ). Jeg begyndte 70´erne at interesserer mig for radio kommunikation, i starten, som de fleste på 27 MHz. ( Walkie  Talkie ), det var omkring 1975. Efterhånden opdagede man at der var store muligheder, hvis man erhvervede Licens som radio-amatør.
I dag findes en ny form for digital trafik, der til dels foregår via internettet, men den form for digital trafik vi benytter er begrænset af radiobølgen og hvor langt det kan række.Vi benytter for det meste den digitale form der kaldes PSK31 - FT8 mm. men også andre mode og hastigheder benyttes.
Jeg gik til undervisning i EDR Ølgod afdelingen, med OZ4RW Erik som underviser. Licensen blev erhvervet i 1979, først som D licens med kaldesignalet OZ1GEJ, har senere erhvervet kaldesignalet OZ2BX , og efter endnu en undervisning i telegrafi ( CW ) med OZ1BSO Victor ( silent key ) som lærer, blev C licensen erhvervet. Det næste års tid gik på HF med QSO´er på CW.
Da året var gået ansøgte jeg B licens. Den er senere blevet opgraderet til A. uden nogen form for anstrengelser.


Sammenslutning af Eksperimenterende Danske Radioamatører Amatørradio " en spændende fritidsinteresse "

I en perioder på 12 år lagde hobbyen stille på grund af arbejde, men blev taget op igen efter en blodprop i hjertet, er senere blevet opereret med en bypas.
Så blev der igen tid til lidt hobby.

På billederne ses min nuværende shack som den ser ud i dag. Ombygning og indretning/opbygningen af den, vil jeg på en af de næste sider beskrive nærmere. Rummet er samtidig min computer værksted, med arbejdsbord.


Tilbage til indhold